HC06 - Bluetooth Modülü Kullanımı
Bu dersimizde HC06 - Bluetooth Modülünü kullanarak cep telefonumuz aracılığıyla bluetooth bağlantısıyla Arduino'yu sesli komutlarla kontrol edeceğiz. Arduino'ya bağladığımız ledlerimizi konuşarak yakıp, söndüreceğiz. Arduino'yu konuşarak kontrol etmek için gerekli olan devre, mobil uygulama, mblock ve arduino kodları sizi bekliyor.

Bu uygulamamızda ESP8266 Wifi modülü ile arduinoyu kullanarak internet ile uzaktan kontrol edilebilir bir uygulama gerçekleştireceğiz.  Yapacağımız uygulamada ESP8266 wifi modülüne bir isim ve parola vereceğiz, cep telefonumuzda kullanacağımız RemoteXY uygulaması ile bu oluşturduğumuz sisteme bağlanıp ledleri ve buzzzerı internetten kontrol edeceğiz. İnternetten kontrol etmek için bize bir bulut sunucu veya veritabanı lazım. Bu uygulamada RemoteXY'nin bulut sunucusunu kullanacağız. Başlayalım..

Bu uygulamamızda ESP8266 Wifi modülü ile arduinoyu kullanarak wifi ile kontrol edilebilir bir uygulama gerçekleştireceğiz.  Yapacağımız uygulamada ESP8266 wifi modülüne bir isim ve parola vereceğiz, cep telefonumuzda kullanacağımız RemoteXY uygulaması ile bu oluşturduğumuz sisteme bağlanıp ledleri ve buzzzerı wifi aracılığıyla kontrol edeceğiz. Başlayalım..

Arduino ile ESP8266 Wifi Modülü Kullanarak ThingSpeak Sitesine Sıcaklık ve Nem (DHT11) Bilgileri Gönderme

Bu dersimizde Arduino ile ESP8266 Wifi Modülü ile ThingSpeak Sitesine veri göndermeyle ilgili temel bir uygulama yapacağız. Sıcaklık ve nem sensörü olarak DHT11 sensörünü kullanacağız.

Bu dersimizde Arduino ile 5V 1 Kanal Röle Kartı kullanımıyla ilgili temel bir uygulama yapacağız.

Yazacağımız kodlarla 5V 1 Kanal Röle Kartı ile birlikte lamba  kullanarak basit sistem yapacağız.  Yapağımız sistemde 220V ile çalışan bir lambayı veya cihazı arduino ile kontrol edebileceğiz.

Bu dersimizde Arduino ile RTC Saat modülü (DS1302) kullanımıyla ilgili temel bir uygulama yapacağız.

Yazacağımız kodlarla RTC Saat modülü (DS1302) ile birlikte led kullanarak basit sistem yapacağız. Eğer saniye 30'dan küçükse yeşil led, değilse kırmızı led yanıp sönecek. Ve saat 19:25'te  iki led birlikte yanacak ve buzzerden ses gelecek.


Bu dersimizde Arduino ile KY-036 Dokunma sensörü veya metal dokunma sensörü modülü kullanımıyla ilgili temel bir uygulama yapacağız.  

Yazacağımız kodlarla KY-036Dokunma sensör modülü birlikte led kullanarak basit bir iletken (insan, demir vb) algılama sistemi yapacağız. Eğer sensöre bir temas yoksa kırmızı led, sensöre iletken temas ettiğinde ise yeşil led yanacak.

Bu uygulamada sensörün D0 pinini giriş olarak kullandık. Daha hassas sonuçlar için A0 pini de kullanılabilir.

Bu dersimizde Arduino ile MZ80 Kızılötesi Sensör E18-D80NK kullanımıyla ilgili temel bir uygulama yapacağız.

Yazacağımız kodlarla MZ80 Kızılötesi Sensör E18-D80NK birlikte led kullanarak basit bir engel algılama sistemi yapacağız. Eğer sensörün önünde engel yoksa kırmızı led, engel varsa yeşil led yanacak.

 

Bu dersimizde Arduino ile Keypad (Membran Tuş Takımı ) kullanımıyla ilgili temel bir uygulama yapacağız. Arduino ile şifreli kapı sistemi mantığını led kullanarak yapalım.

Yazacağımız kodlarla Keypad (Membran Tuş Takımı )  birlikte led kullanarak basit bir kapı şifre sistemi yapacağız. Daha önceden belirlediğimiz parolayı girdiğimizde, yeşil led, aksi halde kırmızı led yanacak. İlerleyen günlerde bu tuş takımını kullanarak bir güvenlik sistemi yapacağız.

Bu dersimizde Joystick Modülü kullanarak  kırmızı ve yeşil ledin parlaklığını değiştireceğiz. İleri geri hareket ile yeşil ledin, sağa sola hareketle kırmızı ledin parklığı artıp azalacak.

Page 1 of 2

CTRL Bizde

Kendi halinde bir kaç kişiyiz,. Karşılaştığımız sorunları çözmek için bazen "çok zaman" harcadığımızı fark edip

devamı

Yeni Eklenenler